Mala škola jahanja - Konjički centar "Lazy Horse"

U našem Konjičkom centru, u potpuno prirodnom ambijentu, druženje sa konjima i jahanje je predivan doživljaj za djecu. Da bi to iskustvo bilo još zabavnije, za njih organizujemo malu školu jahanja u kojoj sve to mogu doživjeti skupa sa svojim vršnjacima.

Jahanje zahtijeva fizičku snagu i emocionalnu zrelost. Iz tog razloga je mala škola jahanja predviđena za djecu preko 6 godina. Ukoliko imate potencijalnog malog ljubitelja konja, mlađeg od 6 godina, molimo kontaktirajte nas da vidimo šta vam možemo ponuditi.

Mala škola jahanja se održava subotom u grupama od maksimalno 6 jahača. Školu vodi licencirani trener jahanja. Vodič vodi konja na povodcu što malom jahaču daje osjećaj sigurnosti.

Trening u trajanju od 25 minuta je osmišljen tako da bude zabavan i pun izazova. Tokom treninga djeca uče osnove rada sa konjima i jahanja, a sve to uz zahtjevnu i zdravu fizičku aktivnost.

Mala škola jahanja je početak svakog velikog jahača. Kada jahači uspješno savladaju osnovne elemente dresurnog i preponskog jahanja, mogu pristupiti ispitu za prijem u konjički klub.

Ulaskom u konjički klub djeca rade timski, zabavljaju se i dalje, ali sada naporno treniraju u cilju postizanja što boljih sportskih rezultata na takmičenjima.

Kišni dani: U slučaju otkazivanja časova zbog vremenskih neprilika javićemo vam na vrijeme putem telefona.

Šta obući na jahanje: Potrebne su udobne hlače, zatvorene cipele ili patike, te jakna i rukavice u slučaju hladnijeg vremena.Zaštitnu opremu, prsluk i kacigu obezbjeđuje centar.

Dobro nam došli !


 

 

 

 

Mala škola jahanja,

cijena

 

Kontaktirajte nas za više informacija:
Selma Jusufović
Tel.: 066 711 970
E-mail: info@lazyhorse.ba

Web: www.lazyhorse.ba